SŠOS SČMSD Žďár n. S. logo

Úspěch v národním kole soutěže Trophée Mille 2019

Úspěch v národním kole soutěže Trophée Mille 2019

 

Národní kolo mezinárodní gastronomické soutěže přenesené do ČR Trophée Mille Česká republika přineslo úspěch pro tým z naší školy. Soutěž byla realizována za podpory kraje Vysočina a francouzským michelinským šéfkuchařem Phillipem Millem z Remeše.

 


Propoziční zadání znělo přesně: připravte v týmovém složení sladký a slaný pokrm za použití 4 povinných surovin (králičí hřbet s ledvinkou, brambory, med a tvaroh). Přípravy se naplno rozjely již v měsíci dubnu. Soutěžící Michaela Batelková z 3. ročníku oboru kuchař-číšník připravovala sladký pokrm (Minivdolečky na kakaové drobence s čokoládovou pěnou, tvarohovou zmrzlinou, medovými plástvemi, lesním ovocem a malinovou omáčkou) a Marin Miličevič připravoval slaný pokrm (Králičí hřbet plněný kuřecí fáší s hlívou ústřičnou v pistáciových ořeších, dýňovým pyré, bramborovým škubánkem, křenovou omáčkou s restovanou baby zeleninou).  Soutěž probíhala v sobotu 16. 11. 2019 před zraky široké veřejnosti a odborné poroty v jihlavském Cityparku. Úspěch celému týmu přinesla Míša, která získala cenu za sladký pokrm a zajistila celkové 2. místo v národním kole.

Vyhodnocení soutěže a celkové pořadí

2.12.2019

  • Slaný pokrm
    Slaný pokrm
  • Soutěžní tým s hejtmanem
    Soutěžní tým s hejtmanem
  • Sladký pokrm
    Sladký pokrm