Kuchař Vysočiny Junior 2024 open
V úterý 26. března 2024 proběhl v budově Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod již osmý ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior open. Záštitu nad soutěží převzal RNDr. Jan Břížďala, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Soutěž byla určena žákům středních gastronomických škol a učilišť. Naši školu reprezentovali Marta Kašová a Dominik Krčál. Úkolem soutěžících byla příprava 4 porcí hlavního chodu s omáčkou a 4 porce dezertu. Jako dezert byla určena žemlovka v moderní úpravě. Povinnou surovinou pro hlavní chod byl králičí hřbet. Naše soutěžní dvojice připravila rolovaný králičí hřbet s anglickou slaninou, omáčku z kořenové zeleniny, bramborové šišky s medvědím česnekem a oříšky, glazovanou zeleninu s aronií. Přesto, že jsme nestáli na nejvyšší příčce, můžeme říci, že soutěž žáky vždy obohatí o cenné zkušenosti a posouvá je dále v jejich profesní přípravě.
Zdeňka Švecová, učitelka odborného výcviku