Kuchařská soutěž BernardChef
Dobrou příležitostí ověřit si svoje dovednosti v porovnání s žáky jiných škol jsou soutěže. Do jednoho takového gastronomického klání, které premiérově uspořádal rodinný pivovar Bernard z Humpolce, se kvalifikovala naše žákyně 3. ročníku oboru Kuchař – číšník Eva Šebková. Byla vybrána mezi nejlepších osmnáct účastníků pro semifinále, které se konalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna. A nutno říci, že si pod vedením učitelky odborného výcviku paní Švecové počínala velmi zdatně. Úkolem soutěžících bylo připravit za čtyři hodiny čtyřchodové menu. Eva připravovala jako předkrm carpaccio z kedlubny s pivním sýrem a karamelizovanými oříšky sypanými prachem z červené řepy, chlebovou polévku s uzeným, líčka s ženevskou omáčkou a rýžovými nočky s jalovcem. Jako dezert se připravovaly škubánky sypané pracharandou s mátovým tvarohem. Jejího umu si povšiml i novinář z celostátního deníku Právo, který v reportáži ze soutěže naši žákyni zveřejnil na ilustračním fotu.
A co na to naše soutěžící: „Ze soutěže mám velice dobrý pocit a jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Byla to pro mě velká zkušenost a dokázala jsem překonat svůj strach. Soutěž mi dala do života to, že se nesmím ničeho bát a když nastane nějaký problém, vždy se dá vyřešit. Velice děkuji paní učitelce Švecové, za to, že mě celou dobu podporovala a soutěž prožívala se mnou.
Také vedení školy se připojuje s poděkováním za vzornou reprezentaci školy a pokud si žáci ze soutěží odvážejí zkušenosti a pocit z dobře odvedené práce, tak je to pro jejich další profesní život to nejcennější.
Za odborný výcvik: Bc. Radka Pospíchalová
zástupkyně ředitelky školy pro odborný výcvik