Kurz sushi s filipínským kuchařem – příležitost zkusit exotickou kuchyni…
Dnešní dynamický vývoj gastronomického oboru vyžaduje věnovat pozornost trendu obohacovat nabídku pokrmů o jídla pocházejících i z jiných zeměpisných kultur. Také proto dostali naši žáci z oboru Kuchař – číšník možnost zúčastnit se kurzu v našem gastrostudiu, zaměřený právě na přípravu sushi. Této nabídky využilo 8 žáků, kteří byli odměněni nevšedním zážitkem pod vedením lektora Milana Jandy a filipínského kuchaře Aljhona Glenna. Pan Gleen pracoval mimo jiné i ve vyhlášené asijské restauraci Sasazu. Žáci byli nejdříve seznámeni s typickými surovinami pro japonskou kuchyni a pan Gleen názorně předvedl správný způsob rolování sushi. Žáci byli nadšeni, a tak se není čemu divit, že se všem japonské delikatesy povedly. Po vstřebání dojmů z jedinečného zážitku se jednomyslně shodli, že tato akce byla skvělá a rozšířila jim obzory v jejich oboru, což bylo hlavním cílem celého kurzu.
Jsme rádi, že můžeme žákům nabídnout unikátní kurzy, které v nich prohloubí vášeň a lásku k vaření.
Zdeňka Švecová, učitelka odborného výcviku
Datum. 1. 2. 2023